Wednesday, February 2, 2011

BILA CAKAP PASAL KAHWIN

kawin???

satu topik y best tuk dbincangkn dan satu persoaln y best tuk dijwab..
ada apa dgn kawin ni??
mcm2 ada..

aku pn xkwin g..so xthu nk describe alam perkhwinan ni cene..
tp pe y aku thu..kawin ni indah..
satu ikatan antra 2 insan y saling mencintai dan sntiasa mncuba y terbaik untuk mengharungi hari2 dpn bersama2..
 tula y aku thu wt setakat ni..
mybe klu aku da mnempuh alam bahgia tu..
aku akn thu lg bnyk psl alm pkhwinan ni..

hehehe..npe tba2 ckp psl kwin ni??
gtal kah aku??
npe klu kita ckp psl  kawin je ada ssetengah owg kta kita gatal??
npe ek??
kita je ke y terpkir psl kawin ni..?dowag xpk ke smpi nk melabelkan kita gatal?

bg aku xslah klu nk ckp psl topik ni..
bila mkin besar fkiran pn mkin matang..
so xslh kn klu kita nk ckp psl kawin..

bila aku terpk psl kawin je..
msti aku tpk cene wedding aku nnti, tema pe,siapa psgn aku nnti..
grand kah?sederhana kah?kecil kecilan kah??
hehehe..it just 1 minute thought..
nothing more..

bila msing2 da ada plihan ati..
mstilah berangn 'aku nk kawin ngn die..aku syg die'
aku xnafikan fikrn cmtu penh ada dlm otak aku ni..
biasalah tu..klu ati da syg..msti la kita nk smpi bila2 pn kita ngn si dia kan?

aku pnah terfikrkan cmtu..
n berharap cmtu..
berharap y aku n si dia akn sma2 mempertahankn hubungn kami smpi ke alam perkhwinan..
mungkin aku sowg je kot y pk cmtu..
so dsbbkn xde lagi keserasian antra kita owg..kita owg ptus..
masa tu xyh ckp la..
rsa cm nk pg jmpa si dia, luah kn segala2 pastu hentam dia ckup2..
tp y aku mmpu je tme tu cuma menangis dan mengisi nasib aku..
 hancur semua harapn dan impian y aku bina tuk bersama ngn si dia..



bila difikrkan blik skg..
sbnrnya aku bkn la mnangis sbb kecewa puts cinta..
tp sbb aku ditemukan dgn owg y slh..
byk persoaln muncul tme tu.. 
'npe aku jmpa ngn die?'
'npe aku terima die?'
'npe bodoh sgt aku ni smpi buta sbb die?'
persoaln2 tu y sllu aku tnya kn slps ptus ngn si die.
xde pn soaln 'npe dia tggl aku?pe kurgnya aku?'
 bru aku thu y aku kecewa sbb aku bodoh dlm menilai cinta dia.

(tetiba jiwang+sedey plak kan..hehe)
skg ni bla da jmpa pnggnti..
klu bleh aku xnk jd mcm dlu..
buta n taruh hrpan y terllu tgg..
biar tkdir y mnntukn segala..

;)

Ya Allah Ya tuhan ku,  
Seandainya dia adalah jodohku Ya Allah, KAU bukakanlah  hati die Ya Allah untuk menerimaku 
Ya Allah,KAU dekatkan lah hati die  dengan hatiku 
Ya Allah, 
KAU permudahkanlah jodohku dengan die ya Allah serta KAU satukanlah kami Ya Allah dalam satu ikatan suci Ya Allah iaitu ikatan perkahwinan..
Ya Allah, Ya Rahman,Ya Rahim
Seandainya die bukan jodohku Ya Allah kau kurniakanlah padaku ketenangan dalam menerima ketentuan yang telah
KAU tetapkan untuk diriku diatas muka bumimu ini ya Allah..
Dan aku mohon pada-MU Ya Allah,KAU pertemukanlah aku dengan insan yang benar2 ikhlas blh menerimaku dengan seadanya aku 
Ya Allah,taat akan perintah-MU Ya Allah,serta mampu untuk membimbing keluarga yang bakal bersatu nanti ke jalan yang KAU redhai..
































 











4 comments:

Nur Afiqa Mustaza said...

wah2 , ape yg ko pikir same la ngn ape yg ak fikir kak !!
sbb kite da bley berfikir dgn baik la kite fikr pasal idup kite ni kan ?
hehe , like ur post :)

oNy NaKaShiMa said...

hehehe..taw xpe..matured da kan..hehe

kinN~ said...

orang cakap, SINGLE ITU HOT. hoho ;)

oNy NaKaShiMa said...

hahaha..mknanya kita y msih bujng ni hot la?wah! hehehe

Post a Comment

Previous Post Next Post Back to Top