Thursday, September 20, 2012

IceSkating@Sunway


Hye. Salam all. 
What a busy week this week. Setiap malam balik keje mesti tido awal. 
Not really myself at that scope. Tapi nak buat macam mana, penat sangat. 
But it's okay. Work's life. Need to carry on no matter how hard it is. Huhuhu.

Today, rasa macam nak cerita pasal ice skating. Entah kenapa, tetiba hari ni teringat pasal ice skating plak. Maybe rindu kat bucuk jugak kot :p

A few weeks before balik kulim, sempat lah jugak merasa feel macam mana ice skating tu.
3 tahun or more precisely 2 year and a half duduk kat Shah Alam tu, rasa cam rugi plak kalau xpergi try ice skating. Tengok orang main kat Sunway Pyramid tu cam best jer, jeles gak rasa. Tapi nak wat macam mana, tak reti main. Member2 pun semua tak reti. So sape yang nak ajar. 

Macam mana tetiba boleh main ice skating tu? Ha, macam ni. Asalnya, keluar hari tu nak pergi main bowling & tengok wayang. Masa tu cerita Amazing Spiderman baru keluar. So ajak lah bucuk pergi tengok wayang kat Sunway Pyramid sebab nak tengok IMAXX 3D. Best ooo IMAXX 3D ni. Lain dari 3D yang lain. Sebab screen dia dari lantai sampai ke syiling. So bila tengok 3D tu, memang rasa cam duk dalam cerita tu lah. Tak macam 3D yang lain, akan nampak jugak dinding sipi2. Ni tak, memang puas hati lah tengok. So ajak lah bucuk since dia tak pernah tengok lagi IMAXX tu.

Bila tengok tiket, pukul 6 petang jer yang paling awal. So pukul 6 lah. Masa tu pukul 1.30 petang.
So ada masa nak pergi main bowling. Tapi bowling full pulak dah. Full booking. 
So apa nak buat dalam masa berejam tu. Then, pada masa tu jugak, terpandang ice skating.So jadi la conversation as below;

Me: Eyh bestnya diorang pandai main
Him: owg pun reti. Senang jer (dengan riak muka yang tak leh blah)
Me: Ek eleh, cakap je lebih. Bila masa nya pandai? (muka tak percaya langsung)
Him: Betollah owg pandai. Penah main dulu
Me: Main kat mana nya
Him: Dulu, owg lahir kat England kot
Me: Hah pe, tapi muka hitam ni. Tak putih cam owg England pun
Him: Sebab duk sini kena panas selalu. Betol, owg pandai. Nak suh ajar bleh

So bermulalah adegan percaya tak percaya. Then;

Me: Ha, dah kalau pandai sangat, jom lah ajar. Tak baik tau kedekut ilmu. (saja je nak usik)
Him: hah? jatuh nanti. mahal tu (nak mengelak)
Me: Tak pe, owg ada wet. jom lah ajar. 
Him: Jap lah nak tanya owg tu susah tak nak main (kantoi tak penah main, hahaha)
.................................................................................................
Him: Dia cakap kalau tak pernah susah jugak ar..
Me: Ha tadi kata pandai
Him: (muka jeling) 
Me: Tapi cam best je
Him: Ha tu lah. Kita try je lah. Bila lagi nak try

So beratur la kat kaunter beli tiket. Dalam masa duk beratur pun, duk confius lagi nih, eyh boleh ke, tak pe ke, tak susah ke, tak malu ker. dah sampai kat kaunter pun konfius lagi, tapi dah sampai pun, beli je lah. 1st time pakai kasut dia, mak oii, nak terjatuh aku. then, masuk lah kat tempat ice tu. Huhuhu. Seriously guys, it's not easy. kena pandai stabilkan diri. Dah 4 kali jugak jatuh. Sakit woo jatuh. Selamat tangan pakai glove. tu pun rasa jugak pedih ice tu sikit2. Tapi jatuh pun tak per, budak baru nak belajar kan.  memang dah tak pikir pasal malu. Ramai jer yang baru belajar so ramai lagi yang jatuh, so nak malu pe.

Dah puas main tu, keluar lah dari ice tu. Tak larat nak jatuh dah.  Tapi bucuk work hard lagi. Dia dah boleh lari dah. Jeles betol. Bila tanya, pandai ker main roller blade, dia cakap, main pun tak pernah. Tapi boleh pulak main ice skating. Cepat je pandai. So, tengok dia dari luar je lah. Gpun, dah lama dah duk main dalam tu. Nak tengok wayang lagi. 

Bila dah siap, we all pun pergi lah tengok wayang. Anyway pengalaman main ice skating memang tak boleh lupa lah. Sweeeeet. Hehehe. 

For information, ice skating @ Sunway Pyramid open as soon as the mall open. Sampai pukul 10 malam. Sekali beli tiket, boleh keluar masuk sepanjang hari tu. So tak rugi beli tiket pun. Hujung minggu RM25 per person for non members. Lain tak ingat sebab we all pergi pun masa hujung minggu jer. Hehehe.
Okay, enough bout that. Hope there will be another time to do this :)





















2 comments:

kinn said...

untung lah boleh ber-ice skating dgn pakwe :p

Wanie Isony said...

Nnti pergi la ngn seme ;)

Post a Comment

Previous Post Next Post Back to Top